26.10.2012, 15:46
«10 висхідних зірок світового балету»
«10 висхідних зірок світового балету»
Героями фотопроекту стали десять молодих балетних танцівників. Їх відбором особисто займався керівник балетної трупи Національної Опери України Денис Матвієнко.
Денис Матвієнко, керівник балетної трупи Національної опери України:
Я створив Фонд підтримки та розвитку мистецтв, одним із багатьох завдань якого є виявлення та підтримка талановитих артистів балету. Цим проектом ми хочемо показати десять молодих артистів, які не просто подають надії – це майбутнє українського балету, висхідні зірки світового балету. І я зроблю все можливе для того, щоб ці слова дуже скоро стали реальністю.
Зйомки проходили в приміщеннях Національної опери України, і фотографії в повній мірі передають атмосферу за лаштунками, куди звичайний глядач ніколи не зміг би зазирнути: репетиційні зали, мала сцена, кравецькі цехи.
 
Фотографом проекту став Георгій Головерда, якого можна сміливо назвати одинадцятою висхідною зіркою.
Георгій Головерда, фотограф:
У мене було два важливих завдання: розкрити індивідуальність кожного учасника та зберегти магію, що панує за лаштунками. Для того щоб досягти необхідного результату, прийшлося практично поселитися в театрі. Ми передивилися всі можливі приміщення та знімали в таких місцях, куди не ступала нога не лише рядового глядача, але й більшої частини працівників театру. Знімали навіть на висоті 40 метрів! Було неймовірно цікаво!
Ця виставка – провісник виходу в світ фотоальбому, в якому буде представлено й безліч нових знімків, які не ввійшли в експозицію. Презентуватимуть виставку у київській галереї Brucie Collections 27 і 28 жовтня. У листопаді її можна буде побачити в приміщенні Національної опери України під час подій, організованих Фондом розвитку мистецтв Дениса Матвієнка. Там кажуть, це лише перший етап масштабного проекту, спрямованого на привернення уваги до балетного мистецтва та підтримки молодих артистів, які уособлюють собою майбутнє українського та світового балету.

При повному або частковому використанні матеріалів посилання на сайт opera.com.ua обов’язкове.