11.07.2014, 9:02
Андрій Таропчин...
Андрій Таропчин...
Смерть завжди несподівана і раптова… Важко повірити і усвідомити, що не стало Андрія Вікторовича Таропчина, завідуючого балетною трупою Національної опери України. 10 липня на 53 році життя обірвалося його життя. Наш колектив втратив прекрасного митця, самовідданого і високопрофесійного керівника.
Після закінчення Київського хореографічного училища А. В. Таропчин був прийнятий до балетної трупи, понад двадцять років життя присвятив натхненній праці танцівника. Брав участь практично в усіх виставах, що йшли в цей час на київській сцені – від класичного Лебединого озера до емоційно-динамічного Спартака. Його танець позначався високим професіоналізмом, академічною чистотою, психологічною наповненістю.
А. В. Таропчин був учасником майже усіх зарубіжних поїздок балетної трупи. З успіхом виступав у виставах паризької трупи Класичний балет, балету Мюнхенської опери (ФРН). З 2006 року працював завідуючим балетною трупою, засвідчивши себе на цій посаді як професіонал, авторитетний керівник.
Колектив Національної опери України, українське хореографічне мистецтво втратили чудового митця, прекрасну людину, яка присвятила своє життя вічно прекрасному мистецтву балету. Пам'ять про А. В. Таропчина збережеться в серцях усіх, хто його знав як людину, артиста і керівника балетної трупи.
Друзі, колеги.
Прощання з Андрієм Таропчиним відбудеться у неділю, 13 липня, у приміщенні Національної опери України, об 11.30.