25.04.2013, 13:17
Артисти балету Національної Опери
Артисти балету  Національної Опери
19 квітня завершилися Дні культури України в Лівані. За масштабом це перший офіційний захід подібного характеру на Близькому Сході. В рамках проведення Днів культури у відомому бейрутському театрі танцю „Каракалла” відбулися концерти за участю артистів Національного заслуженого академічного українського народного хору України ім. Григорія Верьовки та балетної групи Національного академічного театру опери та балету України ім. Тараса Шевченка.
"Лускунчик", "Корсар", "Дон Кіхот", "Лебідь"... Балетна класика у виконанні народної артистки України Тетяни Голякової, заслуженої артистки України Катерини Алаєвої, Андрія Пісарєва, Олександра Скулкіна, Олексія Тютюнника, Катерини Козаченко та Наталі Івасенко викликала бурхливі оплески глядачів.
Подробиці читайте на порталі Посольства України в Ліванській республіці

А в Уфі завершився 19-й Міжнародний фестиваль балетного мистецтва імені Рудольфа Нурієва. Участь у цьому престижному балетному форумі брали артисти з Китаю, Литви, Німеччини, України, Швейцарії та Росії.
Національну оперу України вже втретє представляли заслужені артисти України Наталя Мацак і Денис Недак.

Нашому першому виступу на цьому фестивалі передувала довга пауза у 10 років. До цієї перерви на фестивалі блискуче виступали наші колеги - Денис Матвієнко і Олена Філіп'єва, - розповідає Денис Недак. - Саме нам з Наталею вдалося прервати мовчання. Тому танцюємо з особливим натхненням. Адже сам Нурієв казав: В каждом, кто будет танцевать на сцене, будет жить частичка меня

Українські артисти виконали Па-де-де з Лебединого озера П. І. Чайковського та номер у постановці Дж. Баланчина на музику Дж. Гершвіна The Man I Love. І вкотре зірвали овації!

Фестиваль балетного мистецтва, присвячений пам'яті Рудольфа Нурієва (1938 - 1993) проводиться в Уфі з 1993 року. Саме тут починав свою балетну кар'єру великий танцівник - займався в танцювальному гуртку Будинку піонерів, в балетній студії при театрі. У 1955 році він вперше вийшов на сцену в якості артиста - танцював одного з джигітів в балеті "Журавлина пісня". Пізніше Нурієв переїхав до Ленінграду, а потім до Франції, де став художнім керівником балету паризької Гранд-опера. Важко захворівши, артист помер, не доживши двох місяців до свого 55-річчя.
Джерело ИТАР ТАСС

На фото - Наталя Мацак та Денис Недак. Сцена з балету "Лебедине озеро"