27.11.2015, 16:25
Чарівний світ оперети
Чарівний світ оперети
Її називають надто легковажною та веселою для серйозного жанру. Хоча насправді – від «великих форм» її відрізняє хіба що грайливий  суфікс, що перетворює оперу на оперету й ще – завжди щасливий фінал.
Напередодні Нового року сцена Національної опери України вперше належатиме «молодшій сестрі опери» – опереті.
23 грудня вона постане перед глядачами у всій своїй пишноті. У виконанні провідних митців театру мовами оригіналу (німецькою та французькою) прозвучать як шлягери, так і малознані в Україні фрагменти з "Сільви", "Маріци", "Баядери", "Принцеси цирку" І. Кальмана, "Летючої миші" Й. Штрауса, "Веселої вдови", "Джудітти", "Країни посмішок" Ф. Легара, "Двох сердець в тричетвертному такті" Р. Штольца, "Періколи", "Орфея у пеклі", "Герцогині Герольштейнська" Ж. Оффенбаха, "Серця та руки" Ш. Лекока.
У Гала-концерті «Чарівний світ оперети» візьмуть участь: запрошена солістка Ольга Микитенко, солісти Національної опери України Анжеліна Швачка, Сусанна Чахоян, Тетяна Ганіна, Ірина Петрова, Алла Родіна, Ольга Фомічова, Андрій Романенко, Дмитро Агеєв, Олександр Бойко, Юрій Горинь, Михайло Кірішев, Сергій Пащук, Павло Приймак, Петро Приймак, Олександр Мельничук, Ігор Мокренко, Сергій Скочеляс.
Симфонічний оркестр Національної опери України. Диригент - Алла Кульбаба.
Хор Національної опери України. Хормейстер - Олександр Тарасенко.
Балет Національної опери України. Балетмейстер - Віктор Яременко.
 
 
Квитки продаються у касах театру (вул. Володимирська, 50).