5.04.2016, 12:55
До 125-річчя від дня народження Сергія Прокоф’єва: балет "Ромео і Джульєтта"
До 175-ріічя"Ромео і Джульєтта"
Музику балету Сергія Прокоф’єва "Ромео і Джульєтта" називають перекладом Шекспіра на мову танцю. Однак, до того, як отримати настільки високу оцінку, композиторові довелося витримати чимало дорікань та натяків на творчу неспроможність. Зокрема, першу редакцію балету не прийняли до постановки через... "нетанцювальність", прем'єрі в Радянському Союзі передували численні суперечки  між композитором і балетмейстером (Леонідом Лавровським), а артисти піддали виставу справжній обструкції. «Нет повести печальнее на свете, чем музыка Прокофьева в балете» – саме так казали про шедевр, що згодом прикрасить скарбницю світової класичної спадщини.
На сцені Національної опери України "Ромео і Джульєтта" з успіхом йде у постановці Анатолія Шекери вже 45 років. Саме цієї виставою 12 квітня театр відзначатиме 125-річчя видатного композитора, диригента, піаніста і педагога Сергія Прокоф’єва.
 
 
Квитки продаються у касах театру (вул. Володимирська, 50).
 
Звертаємо Вашу увагу: за 48 годин до вистави онлайн-продаж та резерв припиняються, тому квитки можна буде придбати лише у касах театру.