28.10.2014, 10:29
До 75-річчя н.а. України Івана Гамкала
До 75-річчя н.а. України Івана Гамкала

У листопаді 2014 року Національна опера України та музична громадськість відзначить важливу дату – 75 річчя від дня народження видатного диригента, народного артиста України Івана-Ярослава Гамкала. З його іменем пов’язані значні досягнення, насамперед, в інтерпретаціях національного оперного репертуару, світової класики, у цікавому прочитанні сучасних творів.
За п’ятдесят років роботи диригентом Національної опери України Іван Гамкало проінтерпретував біля п’ятдесяти опер світової класики та вітчизняних композиторів, серед них: Катерина М. Аркаса, Наталка Полтавка та Тарас Бульба М. Лисенка, Запорожець за Дунаєм С. Гулака-Артемовського, Богдан Хмельницький К. Данькевича, Наймичка М. Вериківського, здійснив першопрочитання на київській сцені опер На русалчин Великдень М. Леонтовича, Купало А. Вахнянина, Ніжність В. Губаренка, Анна Ярославна, королева Франції А. Рудницького, Бояриня В. Кирейка та інших.
Його диригентська майстерність відома у багатьох країнах світу...читати далі

У середу, 12 листопада, о 19.00., на честь Маестро на сцені Національної опери України - опера П. Масканьї "Сільська честь" та балет "Болеро" М. Равеля.
За диригентським пультом - Іван Гамкало.

Партії та виконавці

Квитки продаються у касах театру.
Забронювати квитки можна зателефонувавши за номерами: (044) 235 26 06, 234 71 65, або скориставшись електронною адресою tickets@opera.com.ua

Сторінка Національної опери України у facebook: http://www.facebook.com/operakiev