4.12.2023, 19:17
«ЕMMY» - українському балету!
«ЕMMY» - українському балету!

«ЕMMY» - українському балету!

«Nadiya Ukraine:The National Ballet of Ukraine» - відеоверсія грандіозного концерту, що відбувся минулого року в Орландо (США), отримала найпрестижнішу міжнародну нагороду, телевізійний аналог премії «Оскар» - EMMY Award.

Нагадаємо, у серпні минулого року артисти балету Національної опери України виступили із благодійною концертною програмою у Dr. Phillips Center for the Performing Arts в Орландо, найбільшому місті півострова Флорида. Під склепіннями одного з найкрасивіших залів Америки вперше звучали Гімн України, музика Михайла Скорульського та Мирослава Скорика, танцівники виконали номери з вітчизняної і світової балетної класики та сучасної хореографії, у фойє концертного залу була розгорнута виставка українських художників та хендмейду, а в антракті відбувся благодійний аукціон.

За словами організаторів, усі зібрані під час заходу кошти (а це більше 800 000 долларов США) були передані безпосередньо благодійним фондам для надання гуманітарної допомоги українцям, які постраждали від російського військового вторгнення.

"Наше місто солідарне з українським народом. Ми підтримуємо Україну в її відчайдушній боротьбі за демократію, гідність і самовизначення. Саме тому до організації заходу долучилася така велика кількість меценатів і такі знані колективи, як Orlando Philharmonic Orchestra, Opera Orlando та Bach Festival Choir”, - зазначив співініціатор концерту, президент і генеральний директор Фонду родини Гінзбургів Марк Макмерін.

Компанія Adrenaline Films, яка, власне, зафільмувала цей концерт, продовжує кінолітопис балетної трупи Національної опери України. Знімальна група вже приїздила до Києва, взяла численні інтерв'ю, записала низку сюжетів про репетиції і вистави, які проходять, незважаючи на військовий стан. А в подальших планах студії -  супровід наших артистів під час турне в Канаді у січні - лютому наступного року з концертною програмою на сценах 10 найбільших міст країни.
То ж  сподіваємося, що вишукана статуетка EMMY недовго залишатиметься на самоті!

Концерт «Nadiya Ukraine: The National Ballet of Ukraine» можна подивитися за лінком:
https://www.youtube.com/watch?v=6chgKUOw4ik