29.04.2013, 13:03
Франція і Німеччина Миколи Дядюри
Франція і Німеччина Миколи Дядюри

20 квітня у Парижі у Плейєль, одній з найбільших концертних зал Європи, відбувся концерт оркестру Orchestre Pasdeloup під орудою музичного керівника Національної опери України Миколи Дядюри.
У програмі концерту – В.А. Моцарт, Д. Шостакович, Л.В. Бетховен.
Вже наступного дня, 21 квітня, Маестро гастролював у Німеччині. Тур країною з Київським камерним оркестром: 6 концертів у 6 містах, включаючи славетний зал філармонії у Кельні.
30 листопада цього року Микола Дядюра знову диригуватиме Orchestre Pasdeloup. Шанувальників класики чекає грандіозна програма з творів Л.В. Бетховена.
Джерело інформації:
http://www.concertspasdeloup.fr/FLAMBOYANCE.html
http://www.concertspasdeloup.fr/GRANDIOSE.html

Orchestre Pasdeloup Оркестр Паделу/ Паризька симфонічна асоціація (Association symphonique). Заснована в 1861 Жюлем-Етьєном Паделу (J.-E.Pasdeloup, 1819 - 1887 рр.). Перша назва - "Товариство молодих артистів консерваторії", потім (до 1884 - 1887 рр.) "​​Народні концерти класичної музики". Відроджена диригентом Р. Батоном (Ren Bton) у 1920 р. під назвою "Концерти Паделу".
У період створення Асоціації на концертній естраді Парижа панувало захоплення виступами солістів, симфонічна і камерна музика не користувалася популярністю. Діяльність Асоціації сприяла пробудженню у паризької публіки інтересу до симфонічної музики. У наші дні до складу оркестру входять 85 музикантів. Концерти (з жовтня по березень) проходять по неділях в паризьких залах Гаво (див. Salle Gaveau) і Плейєль (див. Salle Pleyel).
У 1993 оркестр дав свій двохтисячний концерт.