26.03.2014, 8:27
"Лілея" К. Данькевича
"Лілея" К. Данькевича

Блискуча інтерпретація українського народного мелосу, краса і велич романтичної поезії Тараса Шевченка... У неділю, 30 березня, на сцені Національної опери України покажуть поновлену "Лілею" - балет на музику Костянтина Данькевича.
Театр звертався до цього твору неодноразово, починаючи з 1940-го року. Прем’єра вистави у редакції Валерія Ковтуна відбулася у 2003-му. Востаннє цей "балет-пісня", як назвали його критики, бачив сцену 9 років тому.
Сучасні реалії можуть ставити свої акценти у розкритті його змісту, але ніжне, всепереборююче почуття кохання, самопожертва, відданість залишаються категоріями вічними і позачасовими. З цим згодна і народна артистка України Олена Філіп’єва, яка свого часу блискуче виконувала партію головної героїні, а нині працює над поновленням вистави у якості балетмейстера - репетитора. Вона каже, що головна задача  у повленні "Лілеї" - максимально точне відтворення постановки Валерія Ковтуна: "Ми все зробили для того, щоб глядачі побачили цей діамант таким, як його замислював автор".

Неділя, 30 березня, 19.00.
Один з перших творів хореографічного мистецтва, в якому знайшла своє відображення національна тема - "Лілея" К. Данькевича

Інформація про виставу, партії та виконавці, бронювання\купівля електронних квитків

На фото О. Путрова - сцени з балету "Лілея"

Сторінка Національної опери України у facebook: http://www.facebook.com/operakiev