29.04.2013, 8:24
Мирослав Скорик. Виступи у Америці.
Мирослав Скорик. Виступи у Америці.

Художній керівник Національної опери України, відомий композитор і диригент Мирослав Скорик повернувся зі США, де перебував на запрошення музичного факультету Коледжу Чарльстона (штат Південна Кароліна) та української громади Норд Порту (штат Флорида).
Музичний фестиваль Південний магніт, концертні програми за участю української діаспори, концерт викладачів Коледжу та гостей з України скрипалів Лі Чін Сьов та Назара Пилатюка, віолончелістки Наталії Хоми та піаніста Володимира Винницького, дуету Соломії Сороки (скрипка) та Артура Гріна( фортепіано), концерт якого відбувся у залі "Українського інституту Америки" у Нью-Йорку, ансамблю Київ Тріо тощо... В усіх заходах Мирослав Скорик або брав участь як піаніст, або виступав автором музики, що звучала.
Концерти викликали аншлаги й неабияку зацікавленість у журналістів: ttp://www.postandcourier.com/


2 травня, на запрошення фундації Підкарпатського музичного товариства, авторський концерт Мирослава Скорика відбудеться у Варшаві. У концерті візьме участь студентський оркестр Львівської музичної Академії під орудою Ігора Пилатюка та Мирослава Скорика. Соло виконуватимуть сам Маестро та Йожеф Єрмінь.