11.09.2013, 12:28
Новий театральний сезон:
Новий театральний сезон:
У 146-му театральному сезоні, що тільки-но розпочався у Національній опері України, на шанувальників класичного мистецтва чекає багато подій – гастрольних і репертуарних. - розповідає головний режисер театру Анатолій Солов’яненко, - Гарний початок низки цікавих гастролей – концерт такого відомого музиканта, як Людовіко Ейнауді та міжнародний проект Летючий Голландець Донецького національного академічного театру опери та балету ім. А. Солов’яненка.
Ми у свою чергу також звернемося до творчої спадщини Р. Вагнера. Повторимо концерт його музики, що мав величезний успіх наприкінці минулого сезону.
У жовтні – фестиваль Ave Verdi, який ми проведемо з нашими постійними партнерами - Інститутом італійської культури в Києві. Це безперечно буде яскрава музична подія: 6 вистав, Гала-концерт та Реквієм. Участь у фестивалі візьмуть італійські виконавці, солісти нашого театру, зараз вивчаємо пропозицію італійської сторони щодо відомого диригента, під орудою якого прозвучить Ріголетто.
У листопаді плануємо довгоочікувану прем’єру - Казку про Царя Салтана М. Римського - Корсакова, яку ми через форс-мажорні обставини не змогли показати у червні.
Грудень пройде під знаком серйозної підготовки до великих гастролей трупи у Японії: 9 симфонія Л.В. Бетховена звучатиме на сцені Національної опери, її ж представить театр за кордоном.
Канун Нового року – усе, що обожнює публіка. Традиційні Лускунчики та Гала-концерти з найпопулярнішими номерами оперної та балетної класики.
Іще одна значима для нас подія, запланована на березень: постановка балету Анна Кареніна, яку здійснить видатний російський хореограф Борис Ейфман.
Окрім того, цей рік багатий на ювілейні дати видатних майстрів українського оперного мистецтва – Романа Майбороди, Лідії Забілястої, Світлани Добронравової, Олександра Вострякова, Марії Стеф’юк.
Окремо потрібно наголосити на 200-річчі Тараса Шевченка, яке буде відзначатися у березні наступного року й, безумовно, не пройде повз національний театр, що носить його ім’я. До цієї дати ми готуємо два проекти: балет на музику К. Данькевича Лілея та вокально-драматичну композицію, основою якої стануть твори на вірші Кобзаря та фрагменти опери Георгія Майбороди Тарас Шевченко. До речі, цього сезону Георгій Іларіонович святкував би свій 100-річний ювілей, одже таким чином ми вшануємо і його пам’ять.
І нарешті, на завершення сезону спільно з Мирославом Скориком ми готуємо нову сценічну версію опери С. Гулака – Артемовського Запорожець за Дунаєм.