7.07.2012, 12:35
Подяка від Віце-прем’єр-міністра України
Віце-прем’єр-міністр України – Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова відвідала оперу «Наталка-Полтавка», прем’єра нової редакції якої відбулася на сцені Національної опери України ім. Т.Г. Шевченка. За ініціативи головного режисеру Київської опери Анатолія Солов’яненка було зроблено нову інтерпретацію великого твору, яка, за словами постановників, відповідає сучасним художньо-естетичним вимогам та динамічному ритму нашого часу.
 
«Особливістю цієї опери, я вважаю, те, що будучи визнаним шедевром світового мистецтва, вона одночасно є продуктом вітчизняного виробництва. ЇЇ автори – видатні українці: основоположник української сучасної музики Микола Лисенко та зачинатель сучасної української літератури Іван Котляревський. До того ж, нова постановка вистави, яку ми побачили сьогодні, здійснена у авторській редакції ще двох наших талановитих співвітчизників – Анатолія Солов’яненка та Мирослава Скорика», – зазначила Віце-прем’єр-міністр, відповідаючи на питання журналістів на питання про її враження.

Сучасне прочитання «Наталки-Полтавки», яка є класичним зразком українського оперного репертуару, дозволить наблизити оперне мистецтво до тих глядачів, які тільки починають долучатися до нього, – до учнів, звернула увагу Раїса Богатирьова. Постановники подбали навіть про те, щоб тривалість двох дій, з яких складається вистава, відповідала тривалості шкільних уроків. Віце-прем’єр-міністр подякувала керівникові театру, його колективу та всім, хто брав участь в роботі над постановкою, і побажала нових творчих здобутків.

«Подібні події викликають почуття гордості за українську культуру і доводять нам самим і всьому світу, що класичні твори українського мистецтва, скільки б часу не минуло, можуть залишатися сучасними, особливо коли наші сучасні митці докладають до цього свій талант та натхнення», – наголосила Раїса Богатирьова.

 Джерело: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245369225