6.11.2015, 16:57
Про найцікавіші оперні події грудня – головний режисер Національної опери України Анатолій Солов'яненко
 Про найцікавіші оперні події грудня – головний режисер Національної опери України Анатолій Солов'яненко
"Оперний репертуар грудня буде насичений непересічними подіями та гастролями українських співаків, котрі працюють на кращих оперних сценах світу. Ці вистави та концертні програми, переконаний, стануть справжнім новорічним подарунком для глядачів нашого театру. – розповідає Анатолій Солов'яненко, - 4 грудня запрошений соліст "Метрополітан-опера" та інших театрів (подробиці за кліком) Євген Орлов виконає партію Філіппа ІІ в опері Дж. Верді "Дон Карлос".
6 грудня головний диригент театру Микола Дядюра представить концертну програму "Гала Чайковський", присвячену ювілею видатного композитора. У програмі звучатимуть твори, що рідко виконуються на київській сцені. Разом з провідними солістами театру Анжеліною Швачкою, Тарасом Штондою, Тетяною Анісімовою, Оксаною Крамарєвою, Лілією Грєвцовою, Валентином Дитюком у концерті візьме участь уславлений український тенор Михайло Дідик, голос якого лунає з кращих оперних сцен світу (подробиці за кліком). У ІІ відділі концерту буде виконано 6-ту Симфонію видатного композитора. 
9 грудня партію Рамфіса в опері Дж.Верді "Аїда" виконає Євген Орлов.
11 грудня зірка світової оперної сцени (подробиці за кліком) Олександр Цимбалюк співатиме головну партію в опері М. Мусорського "Борис Годунов". Вистава стане непересічною мистецькою подією ще й тому, що разом запрошеним гостем головні басові партії виконуватимуть провідні солісти нашого театру Сергій Магера (Пимен) і Тарас Штонда (Варлаам). До речі, Тарас Штонда виконуватиме цю партію вперше. Також, вперше у виставі візьмуть участь Тетяна Пімінова (Марина Мнішек) та В'ячеслав Базир (Рангоні).
16 грудня в опері "Євгеній Онєгін" шанувальники оперного мистецтва знов зустрінуться з чарівним голосом Ольги Микитенко (Татьяна Ларіна). Партію Онєгіна виконуватиме Андрій Бондаренко, який уже більше п'яти років робить успішну кар'єру у кращих театрах Європи (подобиці за кліком). Партію Ленського виконуватиме Валентин Дитюк.
20 грудня в опері "Іоланта" співатимуть Ольга Микитенко (Іоланта) та Євген Орлов (Король Рене), а Тарас Штонда виконає партію мавританського лікаря Ебн-Хакіа. Ця вистава стане дебютною для Валентина Дитюка, який вперше виконає партію Водемона.
23 грудня диригент Алла Кульбаба, балетмейстер Віктор Яременко, режисер Микола Третяк та концертмейстер Анастасія Тітович запросять наших шанувальників на концертну програму з найпопулярніших фрагментів класичних оперет у виконанні кращих солістів опери. У концерті візьме участь Ольга Микитенко.
25 грудня в опері "Запорожець за Дунаєм" вперше співатимуть Леся Алєксєєва (Оксана) та Андрій Романенко (Андрій).
26 та 27 грудня радо чекатимемо нашим глядачів на традиційних Новорічно-різдвяних гала-концертах, що складатимуться з найпопулярніших оперних та балетних фрагментів вітчизняної та світової оперно-балетної класики.
29 грудня ми чекатимемо наших маленьких глядачів на передноворічному показі "Казки про Царя Салтана" М. Римського-Корсакова.
 
На фото Ксенії Панченко - сцена з вистави "Турандот". Лю - Ольга Микитенко, Тимур - Сергій Магера.