16.03.2014, 11:22
Світлана Добронравова. 30 років творчої діяльності
Світлана Добронравова. 30 років творчої діяльності

Вона народилася у Таганрозі (Росія), а співочу кар’єру почала у...Львові, де працювала вісім років.
Перед тим збиралася стати фізиком-математиком, але не пройшла за конкурсом до університету.
За місяць після зарахування до трупи Львівської опери, вже співала у «Тосці».
На Київській сцені дебютувала у партії Сантуцци зі«Сільській честі», рятуючи виставу, що опинилася під загрозою зриву.
Заспівавши а-капела на прослуховуванні, була запрошена на партію Катерини Ізмайлової у однойменній опері Д. Шостаковича у міжнародній постановці Мстислава Растроповича. Маестро шукав «свою» виконавицю два роки. Згодом критики назвали виставу однією з кращих постановок XX століття, а Світлану Добронравову - однією з кращих співачок у світі, яким вдалося не лише впоратися з найважчою вокальною партією, але й розкрити драматизм особистості героїні опери Шостаковича.
Ізмайлова — одна з коронних партій Добронравової. За свою довгу акторську кар’єру співачка до цього образу зверталася декілька разів. Зокрема, працювала з Іриною Молостовою над новою редакцію цієї вистави.
Має кілька особистих «рекордів»: якось їй довелося чотири дні поспіль співати Аїду, а вивчити музичний матеріал та характер ще однієї коронної партії прими - Єлизавети з опери «Дон Карлос» - за десять днів.
Відомі висловлювання співачки: «Боїшся за голос – співай на кухні», «Навчіться радіти життю, навіть у дрібницях» та «Все знаходиться в голові: як себе налаштуєш — так і буде».

Світлану Добронравову називають яскравим явищем сучасного оперного мистецтва, співачкою із "зірковим талантом".
22 березня народна артистка України святкуватиме 30-річчя творчої діяльності. Цього вечора на сцені Національної опери України - "Євгеній Онегін" П. Чайковського. Світлана Добронравова виступить у партії Ларіної.

Склад виконавців, бронювання\купівля електронних квитків

Сторінка Національної опери України у facebook: http://www.facebook.com/operakiev