1.10.2014, 8:00
"Танець годин", "Дафніс і Хлоя" та "За двома зайцями"
"Танець годин", "Дафніс і Хлоя" та "За двома зайцями"

Яким буде 147-й театральний сезон для балетної трупи Національної опери України? Чим він відрізнятиметься від попередніх та чи чекати на прем’

єри цього нового творчого року? Про усе це - розповідає художній керівник балету театру Аніко Рехвіашвілі:

"Цього сезону масштабних постановок театр собі дозволити не зможе – надто важкі часи для держави та культури зокрема. Втім, ми продовжуємо працювати. Вже у листопаді наші глядачі побачать виставу, котру давно не давали у Національній опері - Попелюшку на музику Сергія Прокоф’єва. Згодом покажемо цю казкову історію на гастролях у Греції.
Підтримуватимемо традицію вечорів одноактних вистав, що так полюбилася глядачам. Поновимо декілька повноцінних сцен – знамениту інструментовану балетну сюїту Танець годин з опери Джоконда Амількаре Понкіеллі та не менш відому Вальпургієву ніч з Фауста Шарля Гуно. Постановник обох балетів - Віктор Яременко.
Іще одна майбутня вистава - абсолютно новий одноактний балет, котрий наприкінці 60-х років минулого століття йшов на київській сцені у постановці Анатолія Шекери та Стефана Турчака: Дафніс і Хлоя на музику М. Равеля. Однак, тепер це буде оригінальна версія з лібрето та хореографією Аніко Рехвіашвілі, художнім оформленням Марії Левитської та музичною редакцією Миколи Дядюри.
Друга половина сезону буде присвячена Запорожцю за Дунаєм. Нову версію опери Семена Гулака-Артемовського глядачі побачать і з новими танцювальними сценами. На завершення 147-го сезону плануємо експеримент з яскравим національним забарвленням та режисерською іронією, притаманною Віктору Литвинову. За двома зайцями - лібрето за цим надзвичайно популярним сюжетом написала наша балерина Тетяна Андреєва, музику до вистави пише популярний театральний композитор – Юрій Шевченко."

 

 

Записала Ярослава Барінова

На фото О. Путрова - сцена з балету "Попелюшка"

Сторінка Національної опери України у facebook: http://www.facebook.com/operakiev