4.09.2015, 23:15
Відкриття 148-го театрального сезону: флеш-моб "друзів театру" та овації глядачів
Відкриття 148-го театрального сезону: флеш-моб "друзів театру" та овації глядачів
4 вересня оперою С. Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм» (у новій редакції) відкрився 148-й театральний сезон в Національній опері України.
Перед виставою біля центрального входу до театру група молодиків намагалась зіпсувати святковість події проведенням так званого флеш-мобу.
Ця подія є продовженням низки акцій, зініційованих невеликою купкою людей, очолюваною відомим колишнім артистом театру Денисом Матвієнком та його сестрою Альоною. Впродовж тривалого часу вони намагаються будь-яким способом дестабілізувати ситуацію довкола Національної опери України з єдиною метою – проникнути до керівного складу театру.
Намагаючись використати складну суспільно-політичну ситуацію у країні, задля досягнення поставленої мети вони використовують будь-які методи та засоби - безпідставні звинувачення на адресу керівництва театру, флеш-моби, групи у соцмережах, блоги на інтернет-ресурсах з метою поширення завідомо неправдивої інформації.
Тенденційно та упереджено у деяких, введених в оману означеними особами, ЗМІ поширюється інформація про нібито наявність корупційних проявів у діях керівництва театру. Всі ці «факти» неодноразово були перевірені правоохоронними органами, однак не знайшли свого підтвердження.
До цих акцій долучилися і кілька наших колишніх працівників та стажистів, продовження творчої співпраці з якими було визнано недоцільним з професійних міркувань, та ті, кого не влаштовує запроваджена у театрі прозора система конкурсного набору працівників на посади творчо-виконавського складу.
Протягом усього часу цієї брудної кампанії ми намагалися утримуватися від заяв та протистояння, але зважаючи на суспільний резонанс, викликаний цими подіями, найближчим часом оприлюднимо на нашому офіційному сайті розширену інформацію з цього приводу.
Незважаючи на недолугі наміри наших «друзів» Національна опера України відкрила сьогодні свої двері для справжніх поціновувачів оперного та балетного мистецтва.
Вистава у постановці головного режисера театру Анатолія Солов'яненка, під орудою головного диригента театру Миколи Дядюри, за участю провідних солістів театру Сергія Магери, Наталі Николаїшин, Тетяни Ганіної, Валентина Дитюка, Сергія Ковніра та Олександра Бойка пройшла на високому творчому піднесенні та закінчилась під гучні овації глядачів.