16.02.2013, 13:35
Accademia del Teatro alla Scala
Accademia del Teatro alla Scala

Одразу три надзвичайно цікавих гала-концерти чекають на шанувальників вокального жанру у лютому: виступ солістів Академії театру Ла Скала (Accademia del Teatro alla Scala), концертна програма, присвячена 75-річчю від дня народження видатного диригента Стефана Турчака та концерт видатних басів, котрим відзначать двовікову дату від дня народження фундатора української опери Семена Гулака-Артемовського.

Перший за датою - концерт майбутніх зірок опери, а нині - солістів Accademia del Teatro alla Scala.
Академія молодих співаків, або, точніше, Академія вдосконалення оперних співаків, - лише одна з освітніх програм Академії театру Ла Скала. Відлік новітньої історії цього шанованого у всьому світі навчального закладу почався 1997 року, з ініціативи видатного диригента нашого часу Ріккардо Муті. Але нинішня Академія виникла не на порожньому місці: вона продовжила традиції Школи курсантів "Ла Скала ", створеної на початку 1950-х років легендарним Артуро Тосканіні, аби зберегти італійські оперні традиції. Академія молодих співаків при театрі Ла Скала є кузнею вокальних кадрів не тільки для власної прославленої сцени, але і, фактично, для всього світу.
Генеральний директор Ла Скала Стефан Лісснер:

Академія театру Ла Скала - це турбота про майбутнє Ла Скала. Історично склалося, що саме там молодому поколінню передається "ноу-хау" театру, яке є частиною історії опери. І якщо Ла Скала - це надбання всього світу, то Академія - це його життєво важлива частина.

У середу, 20 лютого, на сцені Національної Опери України прозвучать твори В.А.Моцарта, Дж. Верді і Дж. Пуччіні.

Програма і учасники гала-концерту