11.10.2013, 14:11
«Ave Verdi!» Міжнародний фестиваль у Національній опері України відкрито!
«Ave Verdi!» Міжнародний фестиваль у Національній опері України відкрито!
10 жовтня у Національній опері України урочисто відкрився міжнародний фестиваль Ave Verdi!.
Окрім Гала-концерту, у програмі фестивалю - 6 оперних вистав та Реквієм. Також з 10 по 30 жовтня у фойє театру будуть представлені ескізи та костюми з вистав Джузеппе Верді з колекції Римського оперного театру. Це — роботи всесвітньо відомих митців: Лукіно Вісконті, Франко Дзеффіреллі, Даніло Донаті, Нікола Бенуа та інших.
Нагадаємо, що ініціаторами фестивалю Ave Verdi! виступили посольство Італії, Італійський інститут культури в Україні, Міністерство культури України та Національна опера України. Заходи, присвячені 200-річчю від дня народження видатного італійського композитора, триватимуть у шести українських містах.
Завдяки цьому масштабному проекту, в якому беруть участь усі українські оперні театри, ваша країна, яка славиться своїми музичними традиціями, стає одним із епіцентрів музичної культури й світових святкувань ювілею Верді, - заявив посол Італії в Україні Фабріціо Романо.
На київській сцені співатимуть славнозвісні італійські митці — тенор Франческо Аніле, баритон Доменіко Бальцані, мецо-сопрано Крістіна Меліс, сопрано Росселла Рагатцу та Гледіс Россі, диригуватиме Даніеле Аджіман тощо.
Закриється фестиваль 26 жовтня Реквіємом, у якому візьмуть участь три хорові колективи — хор Національної опери, капела Думка та хор Національної музичної академії України ім. П. Чайковського, симфонічний оркестр і солісти з Італії та України.

У суботу, 12 жовтня, на сцені Національної опери України - перша з фестивальних вистав: Аїда.
Партії та виконавці

Квитки продаються у касах театру!

На фото В. Давиденка: Тетяна Анісімова та Франческо Аніле
Крістіна Меліс та Микола Дядюра

Наша сторніка у Facebook: https://www.facebook.com/operakiev