13.12.2021, 16:34
Довгоочікувані Гала Чайковський та прем’єра «Ундіни»: 23 грудня, 19.00.
Довгоочікувані Гала Чайковський та прем’єра «Ундіни»: 23 грудня, 19.00.
«Ундіна» Петра Чайковського – прем’єра концертного виконання в Національній опері України та перше виконання опери в Україні взагалі.
 
23 грудня на нашій сцені нарешті відбудеться масштабний проєкт, що тричі переносився через карантинні обставини. Програма концерту Гала Чайковський, присвяченого 180-річчю від дня народження геніального композитора, містить фрагменти з творів, що наразі не входять до репертуару театру: «Орлеанська діва», «Пікова дама», увертюра-фантазія «Ромео і Джульєтта».
 
Відкриє Гала Чайковський – прем’єра другої опери Петра Ілліча, якій так і не судилося побачити світло рампи.
«Ця опера вціліла лише фрагментарно, оскільки більшу її частину Чайковський знищив власноруч. У світі цей твір до 2014 року не виконувався взагалі. У Києві він вперше прозвучить на сцені Національної опери України у концертному виконанні. Краса мелодій "Ундіни" здивує і меломанів, і професійних музикантів, оскільки віднині вони будуть знати першоджерело добре знайомих хітів Чайковського, - розповідає головний режисер театру Анатолій Солов'яненко - Головні партії виконають наші провідні солісти Оксана Крамарєва та Валентин Дитюк. Авторський текст читатиме Євген Нищук».
 
Програма і виконавці концерту Гала Чайковський
За диригентським пультом – Микола Дядюра.
 
Квитки у касі театру (вул. Володимирська, 50) та онлайн