13.06.2024, 16:18
«Елегія воєнного часу». Український презентативний показ світової прем’єри!
«Елегія воєнного часу». Українська прем’єра!
«Елегія воєнного часу».
Український презентативний показ світової прем’єри!
 
Національна опера України представляє одноактний балет «Елегія воєнного часу» у постановці всесвітньо відомого танцівника і балетмейстера Олексія Ратманського.
Музична основа вистави – твори видатного українського композитора Валентина Сильвестрова та сільська музика 30-х років.
 
Ця робота хореографа у органічному поєднанні з проникливими постлюдіями для фортепіано та струнного оркестру та перлинними зразками традиційної народної музики є даниною стійкості та силі, радості, надії на мирне щасливе майбутнє.
Довершене зображення героїв посилено сценічним дизайном Вендалла К. Гаррінгтона, в якому використано роботи Матвія Вайсберга та Марії Примаченко.
 
На першому показі в Сієтлі 26 вересня 2022 року в театрі Pacific Northwest Ballet перед початком вистави Ратманський розгорнув перед завісою український прапор. Публіка підвелася і аплодувала  стоячи зі сльозами на очах.
 
«Елегія воєнного часу» виходить прямо із серця Ратманського. Це його особистий відгук на певний момент часу, але хореограф створив витвір мистецтва про людський дух і прагнення до життя, свободи та власного щастя» - саме так написав про виставу відомий журналіст, володар Пулітцерівської премії Віталій Орлов (Олексій Ратманський: балет і війна в Україні, Elegant New York).
 
В «Елегії воєнного часу» беруть участь 8 провідних солістів театру: Наталія Мацак, Ольга Голиця, Тетяна Льозова, Анастасія Шевченко, Микита Сухоруков, Ярослав Ткачук, Сергій Кривоконь та Євген Логвиненко.
 
Перші покази спектаклю заплановані на 22, 23 червня та 12 липня.
 
Більше про виставу, квитки та склад виконавців за посиланнями:
Субота, 22 червня, 15.00.
Неділя 23 червня, 15.00.