31.05.2022, 14:32
Хорватська "Vittoria"! на честь України: "Тоска" під орудою Алли Кульбаби
"Vittoria"! на честь України
"Vittoria, Vittoria"! звучало у Хорватському Національному театрі на честь нашої майбутньої Перемоги.
Розповідає диригент Національної опери України Алла Кульбаба:
 
«27 травня мала честь представляти Україну у міжнародному проекті – новій постановці опери «Тоска» у Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu Croatian National Theatre in Zagreb, як диригент-постановник!
Декілька слів передісторії цієї події. У цьому сезоні в Загребському Національному театрі була запланована постановка опери Петра Чайковського "Євгеній Онєгін" з російськими співаками, диригентом Маріїнського театру та режисером (Юрієм Лаптєвим, до речі, у минулому - радником путіна).
Але засуджуючи повномасштабне вторгнення росії у нашу державу, дирекція театру відмінила цю виставу, замінивши її на "Тоску" Дж. Пуччіні. І найважливіше – саме з українським диригентом-жінкою!
У цьому проекті я, зокрема, співпрацювала з італійським режисером Mario Pontiggia, прекрасними хорватськими співаками Kristina Kolar, Martina Serafin, Tomislav Muzek, Giorgio Surian.
Безмежно вдячна хорватським колегам за підтримку!»
 
Шквал оплесків, супроводжував фінальний уклін артистів. Нам лишається додати, що глядачів прем’єри привітав посол України в Хорватії Василь Кирилич, а хор театру перед виставою виконав "Молитву за Україну".