11.09.2013, 8:38
Лев Венедиктов: справжнє визнання і пошана в музичному світі
Лев Венедиктов: справжнє визнання і пошана в музичному світі

Музикант з великої літери. Видатний хормейстер. Фахівець високої загальної та музичної культури. Чудове знання природи вокалу, бездоганне володіння мистецтвом хорового диригування, дивовижне вміння проникати у саму суть композиторського задуму …. 
Лев Миколайович Венедиктов. Завдяки його унікальним талантам хор  київської опери знаний  у світі як колектив найвищого рівня професіоналізму, з особливим стилем та манерою звучання.
Він прийшов до театру у 1954-му. Працював хормейстером, диригентом, у другій половині 80-х – на початку 90-х поєднував посади головного хормейстера та директора театру.
Самовіддано працюючи, Лев Миколайович майстерно поєднував підготовку вистав з постійною великою роботою над різноманітними концертними програмами.
Професор кафедри хорового диригування Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського,  Венедиктов виховав не один десяток неординарних музикантів.
Цього сезону Маестро, який очолював хор Національної опери України більше 50 років, зважаючи на вік, прийняв рішення скласти свої повноваження.
Головним хормейстером театру призначений його вихованець, один з найталановитіших українських хормейстерів, заслужений діяч мистецтв України – Богдан Пліш.

Про Льва Венедиктова