24.06.2022, 10:38
Наші артисти балету беруть участь у новій постановці Кошицького державного театру
Наші артисти балету беруть участь у новій постановці Кошицького державного театру
Артистів балету Національної опери України запрошено до участі у новій постановці Кошицького державного театру у Словаччині.
Ставить балет всесвітньо відомий чеський танцівник та хореограф Іржи Бубенічек.
Прем’єра спектаклю «Процес» за мотивами однойменного роману Франца Кафки запланована на осінь цього року.
На фото - перші репетиції, участь у яких беруть наші Олексій Потьомкін, Дмитро Чеботар та Сергій Гаркавий.
 
Словаччина - одна з тих країн, які найбільш завзято допомагають Україні: зброєю, прихистком жінок і дітей, гуманітарними вантажами.
Обмін культурними традиціями і співпраця, особливо у такий складний для України період – це ще один беззаперечний доказ дружби і партнерства.
 
Олексій Потьомкін, прем’єр нашого театру розповідає, що українських артистів приймають надзвичайно тепло.
 
«Щиро вдячні генеральному директорові Štátne divadlo Košice Ондрею Шоту та художньому керівникові балету, киянину Андрію Суханову, усьому колективу театру та словацькій публіці.
Пишаємося тим, що представляємо нашу культуру і театр, працюючи на імідж України на міжнародній сцені. Але ні на мить не забуваємо про те, що у нас йде війна. Всіляко продовжуємо допомагати нашим хлопцям на передовій, завдяки яким можемо бути тут».
 
На словацьких глядачів чекає продовження нашого концертного туру. Окрім Братислави і Кошице, про які ми вже розповідали, танцівники Національної опери України невдовзі виступлять у П’єштянах та Банській Бистриці.
 
Фото Joseph Marčinský