16.01.2019, 17:16
Ольга Нагорна: справжнє щастя - співати на сцені, про яку мрієш з дитинства
Ольга Нагорна: справжнє щастя - співати на сцені, про яку мрієш з дитинства

 

1 лютого відзначає ювілей та 25-річчя творчої діяльності солістка Національної опери України, народна артистка України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Ольга Нагорна.
Цього вечора у театрі даватимуть "Травіату" Дж. Верді. Титульну партію виконуватиме ювілярка.

Напередодні вистави редакція сайту розпитувала винуватицю торжества про оперу, долю та щастя:

"...Мені дуже пощастило у творчому житті. Адже це справжнє щастя - співати на сцені, про яку мрієш з дитинства. Не знаю, як могла би скластися моя доля, але я хотіла тільки одного - бути оперною співачкою, як моя мати (заслужена артистка України Надія Куделя - прим.ред.), яка була солісткою Київської опери майже 30 років!

...Дуже швидко промайнув час. Ніби вчора дебютувала на сцені Національної опери у партії Марфи з опери Римського - Корсакова « Царева наречена». Це було 13 квітня 1993 року. Пригадую, що була дуже перелякана, але після перших фраз, почувши відлуння свого голосу у залі, заспокоїлася і зуміла себе опанувати.

...Мені і далі щастило. Перш за все - на справжніх професіоналів, від яких я мала змогу набиратися досвіду. Зі співпрацею з видатними співаками, диригентами, режисерами. З репертуаром, адже виконую дуже різнопланові партії для сопрано, наприклад Розіну у «Севільському цирульнику» Дж. Россіні та Норму з однойменної опери В. Белліні.

...Зараз, підсумовуючи, відчуваю в собі сили та натхнення для подальших творчих здобутків. Шість років тому розпочала свою викладацьку діяльність. Дуже радію успіхам своїх студенток і відчуваю, що можу передати їм свої знання та досвід.

...Партія Віолетти для мене знакова. Колись мені сказали, що ця партія буде зі мною все життя, адже вона із самого початку, як у нас кажуть «лягла» на мій голос, максимально розкриваючи всі його барви. Цією партією я закінчувала Київську державну консерваторію, цією партію я і хочу відзначити свій ювілей".

 

Розпитувала Ярослава Барінова

 

"Травіата" Дж. Верді
П'ятниця, 1 лютого, 19.00.
 
Квитки продаються у касах театру (вул. Володимирська, 50).