22.11.2016, 16:44
Пам'яті Василя Третяка. "Кармен" Ж. Бізе
Пам'яті Василя Третяка. "Кармен" Ж. Бізе
Понад три десятиліття його голос був окрасою української опери. 
 
"Йому були особливо близькими образи із шекспірівськими пристрастями, які співак творив на сцені наповненими, енергійними вокальними барвами, розкриваючи в усій красі і натхненні свій голос, названий одним з найвидатніших українських диригентів і колегою по мистецтву Стефаном Турчаком «героїчним»... 
Василь Якович мав справді розкішний, кантиленний, неповторний тембрально і гнучкий тенор, здатний на яскраві драматичні акценти. Його голос повсякчас випромінював особливу енергетику краси. Преса, особливо зарубіжна, досить часто відзначала, що спів Василя Третяка за довершеністю і вокальною бездоганністю нагадував виконання великого Енріко Карузо. 
Третяк був неперевершений на українській оперній сцені у партіях Радамеса й Отелло, Річарда і Хозе, Рауля і Каварадоссі, Манріко і Каніо, Самозванця і Андрія Хованського, Германа і Сергія... Василь Якович мав особливий пієтет до української опери: Кобзар у «Тарасі Бульбі», Андрій у «Запорожці за Дунаєм», Богун у «Богдані Хмельницькому», Василь у «Милані», Микита в «Ярославі Мудрому» — запам'ятовувалися публіці не тільки бездоганним вокальним втіленням, але й глибиною відчуття національного духу. То була любов від душі, від серця — щира й натхненна."
Василь Туркевич, мистецтвознавець
 
2 грудня на сцені Національної опери України – опера Ж. Бізе "Кармен". Цей показ театр присвячує Василеві Третяку. На початку грудня видатному оперному співакові мало б виповнитися дев'яносто років.
У партіях: Сергій Скочеляс (Хозе), Ксенія Бахрітдінова (Мікаела), В'ячеслав Базир (Ескамільо)....повний склад виконавців
Заміна у партії Кармен: замість Анжеліни Швачки головну партію виконає Тетяна Пімінова. 
 
Квитки продаються у касах театру (вул. Володимирська, 50).

Звертаємо Вашу увагу: за 48 годин до вистави онлайн-продаж та резерв припиняються, тому квитки можна буде придбати лише у касах театру.