27.06.2022, 20:11
Пішов у засвіти один з найяскравіших сучасних майстрів балету Вадим Федотов
Пішов у засвіти один з найяскравіших сучасних майстрів балету Вадим Федотов

Непоправної втрати  зазнало українське та світове хореографічне мистецтво. Пішов у засвіти один з найяскравіших сучасних майстрів балету, визнаний балетмейстер-постановник, засновник хореографічної школи українського балету в Орландо (Флоріда, США) Вадим Павлович Федотов.

З його ім’ям пов’язані непересічні образи у балетних виставах на сцені Національної опери України, де він був солістом понад 20 років. Згодом очолював балетну трупу новоствореного Державного музичного театру для дітей та юнацтва, Український балет на льоду, був хореографом-постановником  цілої низки балетних вистав, програм, мюзиклів.

Після переїзду до Сполучених Штатів Америки Вадим Федотов активно продовжував всебічно розвивати вітчизняну хореографічну школу, поєднуючи її здобутки та прогресивні творчі тенденції з особливостями американської балетної школи. Заснована ним балетна школа, плідна постановчо-гастрольна діяльність повсякчас слугували всебічній інтеграції здобутків українського балетного мистецтва у світовий культурний контекст.

З великою гордістю завжди, а особливо після початку варварської російської руйнації нашої держави, Вадим Федотов вказував своє почесне звання Заслуженого артиста України і був сповнений планів благочинницької допомоги своїй Батьківщині та безпосередньо колегам з театру.

Від нас пішла світла людина, винятково обдарована творча особистість, сповнена неабияких людських чеснот, і перш за все – відданості  мистецтву, своїй справі, родині і друзям.

Пам’ять про Вадима Павловича Федотова назавжди залишиться в наших серцях, а ім’я його - вкарбованим в історію Національної опери України.