25.11.2016, 14:18
Прем'єра! Балети "Ночі в садах Іспанії" та "El Sombrero De Tres Picos"
Прем'єра! Балети "Ночі в садах Іспанії" та "El Sombrero De Tres Picos"

8 та 10 грудня Національна опера України представляє прем'єри одноактних балетів на музику знаменитого іспанського композитора Мануеля Де Фальї – «НОЧІ В САДАХ ІСПАНІЇ» та «EL SOMBRERO DE TRES PICOS» («Трикутний капелюх»).      

"Ми побудували цей вечір за принципом оповіді іспанських новел, котрі прямо не пов’язані одна з одною, – розповідає балетмейстер-постановник вистав Аніко Рехвіашвілі.  - На відміну від «EL SOMBRERO DE TRES PICOS», який вже ставився, музика "Ночей..." була створена композитором як сюїта для фортепіано з оркестром і ніколи раніше не ставала предметом для творчих експериментів хореографів. Тож на глядачів чекає танцювальне першопрочитання цього прекрасного твору, в основу сюжету котрого лягли легенди  і перекази Іспанії".

Якщо у першому балеті про пошуки насолоди і кохання оповідатимуть міфологічні герої, то у другому – цілком реальні мешканці іспанської провінції. "Це динамічна картинка із життя за мотивами популярної повісті Педро Антоніо де Аларкона, музика котрої іскриться народним гумором і зачаровує розмаїтістю композиторських технічних засобів та прийомів, – пояснює Аніко Рехвіашвілі. – Час від часу автор вплітає в оригінальну музичну канву гітарні  імпровізації, ритми фламенко, народні іспанські танці – фанданго, хоту, болеро, севільяну, фаррукку. Поєднавши в один вечір ці два музичні твори, ми отримали хореографічну оповідь про кохання. Але кохання досить різне – кохання божественне і земне".

Вистави створюватимуться за підтримки Посольства Іспанії в Україні, над костюмами працювала відома іспанська театральна художниця Габріела Салаверрі, сценографічні рішення належать Марії Левитській, диригент-постановник обох балетів – Микола Дядюра.

Для поціновувачів класичного мистецтва є іще один привід завітати на прем'єри до Національної опери України.  Протягом двох місяців у фойє театру працюватиме всесвітньо відома виставка бренду Lladró «Фарфор на пуантах».

 

Квитки продаються у касах театру (вул. Володимирська, 50).

Online-продаж та бронювання електронних квитків

Звертаємо Вашу увагу: за 48 годин до вистави онлайн-продаж та резерв припиняються, тому квитки можна буде придбати лише у касах театру.