22.03.2017, 12:54
ПРЕМ'ЄРА! Опера "Флорія Тоска" Дж. Пуччіні
ПРЕМ'ЄРА! Опера "Флорія Тоска" Дж. Пуччіні
Прем'єра у Національній опері України!
31 березня, 1, 9 та 30 квітня Національна опера України покаже нову постановку однієї з найбільш популярних, найкрасивіших і найдраматичніших опер видатного італійського композитора Джакомо Пуччіні - «Флорія Тоска».
Це іще один яскравий приклад успішного творчого альянсу Національної опери України, Посольства Італії в Україні та Італійського інституту культури в Україні. Прем'єра приурочена до 60-річчя Римських договорів та до 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Італійською Республікою.
Як і в усьому світі, на київський сцені твір Пуччіні має багату історію, котра розпочалася ще у 1905 – 1906 роках: вісім інтерпретацій протягом ХХ сторіччя.  
Постановний склад нової сценічної версії: режисер-постановник – Анатолій Солов’яненко, диригент-постановник – Микола Дядюра, сценографія та костюми Марії Левитської, хормейстер-постановник – Богдан Пліш.
У головних партіях зайняті Людмила Монастирська, Оксана Крамарева, Вікторія Ченська (Тоска), Андрій Романенко, Дмитро Кузьмін, Сергій Скочеляс (Каварадоссі), Геннадій Ващенко, Михайло Кірішев та Олександр Мельничук (Скарпіа).
У партії Каварадоссі столична публіка почує також відомого італійського тенора Вальтера Боріна (Valter Borin).
 
Квитки продаються у касах театру (вул. Володимирська, 50).
 
Звертаємо Вашу увагу!
Резерв квитків стає неможливим за 48 годин до початку вистави.
Онлайн-продаж припиняється за добу до початку вистави.