27.10.2015, 17:08
Про найцікавіші оперні події листопада – головний режисер Національної опери України Анатолій Солов'яненко
Про найцікавіші оперні події листопада – головний режисер Національної опери України Анатолій Солов'яненко
"Як і в попередні місяці, у листопаді Національна опера України запропонує нашим поціновувачам низку яскравих мистецьких подій.– розповідає Анатолій Солов'яненко – 13 листопада у опері "Бал-маскарад" партію Амелії виконає зірка світового масштабу, гордість театру Людмила Монастирська. Разом з нею у партії Ренато дебютуватиме молодий талановитий баритон Ігор Євдокименко. 
22 листопада партію Тимура в опері Дж. Пуччіні "Турандот" виконає зірка світової оперної сцени Олександр Цимбалюк. Голос цього уславленого українського співака лунає на найпрестижніших сценах світу "Ла Скала", "Метрополітан-опера" та багатьох інших - у цьому ви можете переконатись самі, подивившись на ангажементи видатного баса. Виступ в опері "Турандот" стане першим знайомством київських глядачів з цим прекрасним вокалістом, а вже за кілька тижнів, у грудні його можна буде почути у головній партії в опері М. Мусоргського "Борис Годунов".
26 листопада головний диригент театру Микола Дядюра, провідні солісти оперної трупи та оркестр театру представлять оновлену версію концертної програми "Гала-Россіні", з великим успіхом продемонстровану у минулому сезоні. З програмою концерту найближчими днями можна буде ознайомитись на офіційному сайті театру."
 
На фото Ольги Якимович - сцена з вистави "Травіата" за участю Ольги Микитенко