28.12.2015, 14:58
Про найцікавіші оперні події січня та лютого - головний режисер Національної опери України Анатолій Солов'яненко
Про найцікавіші оперні події січня та лютого - головний режисер Національної опери України Анатолій Солов'яненко
"Оперний репертуар першої половини нинішнього театрального сезону був насичений непересічними подіями та гастролями українських співаків, які працюють на кращих оперних сценах світу. У новому році ми продовжимо запрошувати цікавих оперних виконавців. - розповідає Анатолій Солов'яненко, - Так, 31 січня соліст Віденської опери Маріан Талаба виконає партію Калафа в опері Дж. Пуччіні "Турандот".
13 лютого у "Любовному напої" Г. Доніцетті співатиме Андрій Бондаренко (Белькоре), який уже більше п'яти років робить успішну кар'єру у кращих театрах Європи. Переконаний, наші глядачі високо оцінили його виступ у головній партії у грудневій виставі "Євгеній Онєгін".
14 лютого в партії Радамеса в опері Дж. Верді "Аїда" та 17 лютого в партії Полліона в опері В. Белліні "Норма" ми зможемо почути тенора Георга Оніані – визнаного європейською публікою співака.
21 лютого у партії Жермона в опері Дж. Верді "Травіата" та 24 лютого у партії Ескамільо в опері Ж.Бізе "Кармен" виступить соліст Цюрихської опери Валерій Мурга.
Протягом січня у нових для себе партіях дебютуватимуть провідні солісти театру Геннадій Ващенко (Ріголетто в однойменній опері Дж. Верді), Алла Родіна (Аїда в однойменній опері Дж. Верді) та Світлана Годлевська (Одарка  в опері С.Гулака-Артемовського "Запорожець за Дунаєм")."
 
Фото Олега Жарія.