22.01.2024, 12:05
Про силу мистецтва і вдячності. До ювілею Ольги Нагорної: «Служниця-пані» Дж.Б. Перголезі
Про силу мистецтва і вдячності. До ювілею Ольги Нагорної:  «Служниця-пані» Дж.Б. Перголезі
28 січня прийматиме вітання з ювілеєм провідна солістка Національної опери України, народна артистка України, лауреатка Національної премії  України імені Тараса Шевченка Ольга Нагорна.
Свій день народження Ольга, як і належить справжній артистці, зустріне на сцені, цього разу – у головній ролі в опері Дж.Б. Перголезі «Служниця-пані».
Напередодні вистави редакція поспілкувалася з ювіляркою. Невеличке, але дуже щире інтерв’ю  - до вашої уваги:
 
- Ольго, ніби вчора Ви святкували попередній ювілей. У непростих обставинах Ви зустрічаєте нову дату. З якими почуттями, думками, емоціями?
- Так, дуже швидко промайнув час! Але буду відвертою: останні 2 роки усе наче у тумані. Не про це мріялося… Однак реальність диктує свої правила. Тому завжди, коли в моєму житті виникають проблеми, я питаю себе: «Для чого потрібна мені ця ситуація?» Так само я чиню і зараз. Впевнена, що наша рідна Україна, кожен з моїх співвітчизників проходять духовну трансформацію. Це, найчастіше, страшенно болісно, але необхідно.
 
- Що Вам допомагає, де черпаєте сили?
- Допомагає жити одним днем. І вдячність. Ввечері: дякую за сьогоднішній день! Вранці: дякую, що прокинулася, що рідні та близькі живі-здорові.
Допомагають спогади про матусю (н.а. України, оперна співачка Надія Куделя – прим.ред.), яка багато років поспіль була присутня на кожній моїй виставі, надихала, підтримувала…Більше року її немає, але я і досі відчуваю, ніби вона так само сидить у 1 ряду та посміхається мені…
Звичайно дає наснагу сила мистецтва! Коливідчуваєш емоції зали: співчуття, сльози, сміх, теплоту сердець, щирі оплески. Розумієш наскільки ти потрібна, адже хоч на деякий час люди забувають про війну, тривоги, біль, турботи…
Ось така моя місія, мій особистий внесок. І я щиро вдячна Богу і нашим захисникам за можливість подарувати глядачам прекрасну музику, миті спокою і насолоди.
 
 
«Служниця-пані» Дж.Б. Перголезі, 28.01., 15.00.
Склад виконавців і квитки за лінком