27.11.2012, 13:04
Пульсуюча пластика: прем'єра Quatro та Radio & Juliet
Пульсуюча пластика: прем'єра Quatro та Radio & Juliet
Балет Quatro на музику Мілко Лазара був поставлений Едвардом Клюгом в 2010 році за ініціативи двох сімейних пар: Дениса та Анастасії Матвієнко, та Леоніда Сарафанова і Олесі Новікової. Донині балет виконувався тільки ними.

6 грудня, вперше в історії Quatro, разом з Денисом Матвієнком його виконають солісти Національної опери України: Катерина Метьолкіна, Елізавета Чепрасова, Євген Лагунов.

Денис Матвієнко, соліст Національної опери України:

Коли я вирішив ввести в репертуар театру балет Radio and Juliet - це був великий експеримент. До цього моменту артисти балету не були знайомі з модерном. У ході підготовки стало очевидно, що вони не просто здатні танцювати модерн, але і роблять це на вищому рівні. Тому, сьогодні вже немає сумніву, що танцівники впораються з балетом Quatro, і він зможе вдало доповнити балет Radio and Juliet. Ми показували в Києві Quatro в червні 2011 року в оригінальному складі, і це був справжній успіх. Нашим глядачам потрібні такі постановки. У балета Radio and Juliet за короткий термін з'явилося дуже багато шанувальників, для яких ще один балет Едварда Клюга буде справжнім подарунком!
Балет Quatro -
перший приватний проект за всю історію премії Золота маска (найпрестижнішої театральної премії Росії), який отримав відразу 4 номінації

лауреат премії Золота маска в номінації Краща чоловіча роль у балеті
музика до балету Quatro була спеціально написана композитором Мілко Лазаром
один з небагатьох балетів, в якому музиканти є учасниками вистави

…Интонации движений меняются ежесекундно, складываясь в сложную пластическую мелодию. Пластика исполнителей словно пульсирует, увлекая разнообразием эмоциональных оттенков. Мир Quatro – это мир мегаполиса с его нервными ритмами, конфликтами и непредсказуемостью…

Газета Санкт-Петербургские Ведомости