21.04.2016, 17:10
Слов'янськ, Лиман, Торецьк, Бахмут… Артисти Національної опери України відвідали Донецьку область з благодійними концертами.
Слов'янськ, Лиман, Торецьк, Бахмут…Артисти Національної опери України відвідали Донецьку область з благодійними концертами.
Слов'янськ, Лиман, Торецьк, Бахмут…
Артисти Національної опери України відвідали Донецьку область з благодійними концертами. Програму, що складалася з вокальної зарубіжної та вітчизняної класики, народних пісень назвали «Від серця до серця». Це гасло вже не раз об’єднувало колектив театру задля допомоги постраждалим внаслідок бойових дій на Сході України. 
Цього разу солісти опери Андрій Романенко, Дмитро Грішин, Людмила Циган, Ірина Поштарюк, концертмейстер Тетяна Сачевська та режисер Микола Третяк виступали у будинках культури і навчальних закладах. В одному з них – дитячій школі мистецтв, у Слов'янську, наші артисти з радістю побачили знайомий рояль. Тож концерт пройшов під акомпанемент інструменту, на який збирали гроші українські та естонські артисти на масштабному благодійному концерті, що відбувся у Rahvusooper Estonia майже два роки тому.
«Спочатку ми хвилювалися, чи викличе наш концерт інтерес у людей, як сприйматиметься класичний репертуар у поєднанні з популярними народними піснями. Але після першого ж виступу зрозуміли, що наші побоювання марні. Нас дуже тепло зустрічали, а рідні пісні навіть співали разом з виконавцями, – розповідає Микола Третяк, – концерти для цивільного населення тут рідкість, у деяких містах неспокійно. У Торецьку, наприклад, нас взагалі попросили завершити виступ до 17-ї: можливі обстріли, лінія розмежування – за кілька кілометрів…»
За кілька сотень кілометрів від Донецького регіону, у Києві, артисти, що повернулися з доброчинного відрядження, вже збирають гуманітарну допомогу та планують наступний концерт. Бо певні – їх там чекають.
 
 Більше світлин на нашій сторінці у fb: https://www.facebook.com/operakiev