30.10.2012, 13:01
"Спільний балетний простір"
"Спільний балетний простір"

Потрапити на вистави за їх участю - велика удача! Побачити в один вечір виступи представників п'яти видатних театрів - мрія будь-якого балетомана!
Зірки п'яти театрів, нова історіяросійського та українського балетів,найяскравіші представники "російської балетної школи" у супроводі оркестру Національної Опери України представляють насичену програму, що складається з номерів класичної та сучасної хореографії.
Гала-концерт зірок балету СНД Спільний балетний простір - проект Фонду підтримки та розвитку мистецтв Дениса Матвієнка і Міждержавного фонду гуманітарної співпраці держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав. 18 листопада на сцену Національної опери України вийдуть артисти балету Большого, Маріїнського, Михайлівського театрів, театру Бориса Ейфмана і Національної опери України. Організатори Гала-концерту впевнені: Спільний балетний простір - це ще один крок у продовженні міжкультурного діалогу за допомогою одного з найпрекрасніших видів мистецтва - балету.
Денис Матвієнко, художній керівник балетної трупи Національної опери України:

Балетний світ надзвичайно маленький. Тож поділяти його на країни – справжнє божевілля. Ми всі працюємо над спільною справою і постійно взаємодіємо один з одним. Кожен театр має в своєму репертуарі постановки багатьох хореографів, чиї роботи – світове надбання. У минулому балетному сезоні репертуар Національної опери України збагатився одним зі скарбів російської балетної школи, балетом Клас-Концерт, тому цілком логічно було включити цей балет у програму вечора.
Кожен, хто в цей вечір вийде на сцену Національної Опери України, вже встиг отримати світове визнання, виступаючи на кращих сценах світу. Учасники гала – концерту: Денис Матвієнко (Національна Опера України), Євгенія Образцова (Большой театр Росії), Семен Чудін (Большой театр Росії), Юрій Смекалов (Маріїнський театр), Ніна Змієвець (Театр Бориса Ейфмана), Оксана Бондарева (Михайлівський театр) та солісти Національної Опери України.

Програма Гала-концерту

 

При повному або частковому використанні матеріалів посилання на сайт opera.com.ua обов’язкове.