17.10.2024, 12:16
Симфонічний оркестр та солісти Національної опери України виступили у французькому місті Кан на відзначенні 80-річчя висадки союзників у Нормандії
Симфонічний оркестр та солісти Національної опери України виступили у французькому місті Кан на відзначенні 80-річчя висадки союзників у Нормандії
«Публіка вибухнула оваціями щойно ми вийшли на сцену, ми не могли налаштувати інструменти та почати концерт», — розповідає Микола Дядюра про «висадку» Національної опери України у Нормандії.
10 жовтня під орудою Маестро наш оркестр та солісти опери Тетяна Ганіна, Ірина Петрова, Олег Злакоман та Сергій Ковнір мали за честь виступити у французькому місті Кан на відзначенні 80-річчя висадки союзників у Нормандії. Програма концерту містила музику композиторів країн-союзників: від «Кармен» Бізе до символу єдності та надії «Девʼятої симфонії» Бетховена (у супроводі хору Університету Кан).
На біс оркестр виконав "Мелодію" Скорика, під яку зі сльозами на очах глядачі скандували "Слава Україні".
 
Наших музикантів у Нормандії зустрічали мер міста Кан, префектура та директор Le Mémorial de Caen.
Також наша делегація взяла участь в урочистій церемонії підйому прапорів Франції та України перед Меморіалом.
Ми неймовірно зворушені та вдячні організаторам, дирекції Théâtre de Caen французькій публіці - за щиру солідарність, залізну підтримку та жорстке засудження російської агресії.
«Участь України в такому заході є не лише символом культурного співробітництва, але й нагадуванням про цінність міжнародної солідарності у важкі часи», — ділиться враженнями Ірина Петрова.