8.11.2017, 12:58
У Національній опері України представили пам'ятну продукцію, випущену до 150-річчя театру
У Національній опері України представили  пам'ятну продукцію, випущену до 150-річчя театру
Колекції нумізматів, філателістів, бібліофілів, а також шанувальників оперного та балетного мистецтва віднині поповняться екземплярами, що стали предметом підвищеного попиту задовго до офіційної презентації.
7 листопада у Національній опері України представили пам'ятні монети, поштову марку та конверт, а також перший том енциклопедії "Національна опера України" випущених до 150-річчя театру.
Участь у заході взяли Генеральний директор Національної опери України Петро Чуприна, представники Міністерства культури України, Національного банку України та ПАТ “Укрпошта”.

Як наголосила заступник начальника відділу нумізматичної продукції та маркетингу Департаменту грошового обігу НБУ Вікторія Сузанська, Національний банк України з повагою ставиться до історії та культури українського народу та часто присвячує свою нумізматичну продукцію духовним скарбам нашої нації – таким як Національний академічний театр опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка.

"Щоб віддати данину шани колективу, який представляє нашу країну на міжнародній оперній та балетній сцені, Національний банк ввів у обіг дві пам’ятні монети (срібну та з нейзильберу) “150 років Національному академічному театру опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка” та сподівається, ці монети знайдуть шлях до сердець всіх поціновувачів українського оперного та балетного мистецтваˮ,– наголосила Вікторія Сузанська.

На церемонії відбулося спецпогашення поштових марок та конвертів, випущених "Укрпоштою". За словами першого заступника генерального директора з операційної діяльності компанії Олександра Перцовського, провідні театри світу, такі як Ла Скала, Сіднейська опера, Royal Opera мають свої марки. У свій 150-річний ювілей Національна опера України приєдналася до цієї доброї традиції.

Перший том енциклопедії "Національна опера України" (А-К) презентував Генеральний директор театру Петро Чуприна.

"Випуск енциклопедії, котра присвячена всім, хто мав відношення до нашого театру, починаючи з дня його заснування – це винятково важлива подія для усієї країни. В енциклопедії, тираж якої буде надруковано впродовж місяця, розміщена інформація і про корифеїв, і про тих, хто працює зараз, а це – понад чотирьох тисяч статей. Таких енциклопедій у світі буквально декілька - навіть найвідоміші театри не мають таких видань. Проведені грандіозні наукові музико- та театрознавчі дослідження. І випуск цього видання – це гідне завершення напруженої роботи, присвяченої саме ювілею нашого театру", – зазначив Петро Чуприна.

На фото Ксенії Панченко:
У церемонії спецпогашення марки беруть участь (зліва-направо) перший заступник генерального директора з операційної діяльності компанії ПАТ «Укрпошта» Олександр Перцовський,  керівник патронатної служби Міністра культури України Дмитро Зеленецький та генеральний директор Національного академічного театру опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка Петро Чуприна
Петро Чуприна представляє перший том енциклопедії "Національна опера України" (А-К)