13.08.2022, 11:17
Ukrainian Freedom Orchestra: маяк надії
Ukrainian Freedom Orchestra.
Музиканти провідних симфонічних колективів України та виконавці українського походження з різних країн Європи об’єдналися в Ukrainian Freedom Orchestra.
 
Перший концерт колективу відбувся 28 липня у Варшаві, далі у маршруті - ще 12 концертів Великою Британією, Німеччиною, Францією, Нідерландами та США.
 
У програмі виступів у найкращих концертних залах світу - твори Фредеріка Шопена, Йоганнеса Брамса, Антоніна Дворжака, Людвига ван Бетховена та композиції сучасних українських авторів Валентина Сільвестрова і Юрія Шевченка.
Разом із оркестром гастролює наша неповторна сопрано Людмила Монастирська, яка виконує арію Леонори з єдиної опери Бетховена «Фіделіо» - прохання до людства про мир перед обличчям насильства та жорстокості.
 
До складу Ukrainian Freedom Orchestra також увійшли артисти симфонічного оркестру Національної опери України: кларнетист Олег Мороз, валторніст Дмитро Митченко, тромбоніст Тарас Желізко, скрипаль Даніїл Гоноболін, контрабасист Юрій Приріз та піаністка Оксана Горобієвська.
 
Ідея створення оркестру виникла у відомої канадської диригентки українського походження Кері-Лінн Вілсон. Розповідаючи про новостворений колектив, Вілсон зазначає, що він є символом дивовижної сили та рішучості, виявлених народом України у тяжкі місяці війни, а також маяком надії.
Виручені з турне кошти підуть на підтримку українських артистів.
 
Більше про Ukrainian Freedom Orchestra та його склад - на сайті