12.03.2019, 11:25
Валері Колен, балетний продюсер (Франція): я знав, що у Києві є класична балетна трупа, але навіть не уявляв, що відкрию для себе справжній Храм музики і танцю...
Валері Колен, балетний продюсер (Франція): я знав, що у Києві є класична балетна трупа, але навіть не уявляв, що відкрию для себе справжній Храм музики і танцю...

Валері Колен (Valery Colin), балетний продюсер (Франція): я знав, що у Києві є класична балетна трупа, але навіть не уявляв, що відкрию для себе справжній Храм музики і танцю...

"Я  познайомився з балетом Національної опери України приблизно рік тому. До того, я, звичайно, знав, що у Києві є класична трупа, але навіть не уявляв наскільки вона міцна.

Потім були паризькі гастролі у грудні-січні цього року, після чого київський балет остаточно увійшов у мій особистий рейтинг найкращих труп світу.
Як продюсер, я хотів би привозити Національну оперу України регулярно, раз на два роки. Цікаво, що, коли гастролі завершилися і українські танцівники поїхали з Парижу, мені зателефонував директор Théâtre des Champs-Élysées і запитав чи зможуть вони повернутися вже наступного року.
 
Плануємо продовжити знайомство паризької публіки з київськими артистами "Лебединим озером" у постановці Валерія Ковтуна.
Нині на балетних афішах у столиці Франції можна побачити кілька версій цього шедевру Чайковського, більш-менш вдалих. Але зважаючи на тенденцію переваги сучасної хореографії, нових постановок над суто класичними, ваша трупа, де суворо дотримуються стандартів та канонів класичного балету  - це просто знахідка для публіки, яка хоче бачити великі форми і досконале виконання.
 
До речі, ми з колегами навіть трошки "губимося", адже у київській трупі чимало надзвичайно цікавих танцівників. Намагаємося передивитися максимум репетицій і вистав.
Загалом у вашого театру настільки багатий репертуар, що я усе життя зможу привозити до Парижу лише балети Національної опери України".
 
 
Нагадуємо, що з 28 по 31 березня на запрошення Національної опери України до Києва приїде видатна французька балерина Клод Бессі, чий візит був би неможливим без партнерської підтримки готелю Radisson Blu Hotel, Kyiv.
 
Читайте також: Вечір в Опері з Mille Miglia
 
 
 
Фото з особистого архіву Valery Colin