7.10.2015, 10:45
"Вечори на хуторі біля Диканьки"
"Вечори на хуторі біля Диканьки"
30 жовтня поціновувачі класичного танцю побачать на сцені Національної опери України оновлену виставу "Вечори на хуторі біля Диканьки".
Балет на музику Євгена Станковича, що раніше мав назву "Ніч перед Різдвом", був поставлений у 1993 році Віктором Литвиновим. В його основу покладено однойменну повість Миколи Гоголя, котру свого часу використали для своїх опер Петро Чайковський («Черевички»), Микола Римський-Корсаков («Ніч перед Різдвом»), Микола Лисенко («Різдвяна ніч»).
За словами балетмейстера-постановника вистави, творча група вирішила змінити назву балету, аби позбавитися "часової прив’язки" через її "зимове" забарвлення, однак тільки зміною не обмежилися. Більш ніж чотирирічна перерва у показах дала можливість авторам переглянути і оновити костюми, декорації, відшліфувати хореографію.
"Більшість складу виконавців також буде новою. Певен, новими будуть і глядачі, і критики, – каже Віктор Литвинов – тож гриф «поновлення», під яким вистава знову з’являється у репертуарі, цілком справедливий».
Поряд із картинами сільської Різдвяної ночі з її співом та веселощами – фантастичні образи нечистої сили, небесних зірок... На глядачів чекає видовищна вистава, багата на народні звичаї і повна іронічного гумору.
 
Квитки продаються у касах театру (вул. Володимирська, 50).