16.09.2013, 12:28
Вершина вечора!
Вершина вечора!

Соліст Національної опери України, народний артист України Тарас Штонда наприкінці липня з великим успіхом виступив на славетному Мюнхенському оперному фестивалі (MNCHNER OPERNFESTSPIELE), де виконав партію Великого інквізитора в опері Дж.Верді Дон Карлос. Його партнерами по сцені були світові оперні зірки Йонас Кауфман, Аня Хартерос, Рене Папе, Катерина Губанова та Людовік Тезьє, а за пультом стояв маестро Зубін Мета.
Відгуки німецьких та французьких мас-медіа на виступ українського артиста:
"Треба відзначити, адже це вражає, Великого інквізитора Тараса Штонди, одного з цих слав’янських басів, яким властиві нескінченна глибина і вражаючий об’єм. Він співає провідні басові ролі в Києві та в Большому театрі і його Великий інквізитор особливо вирізняється: сцена з Філіпом досконало підкреслила два відтінки басу (один, Папе, більш світлий, тоді як інший – дуже темний) і була могутньо проведена не лише маестро Зубіном Мета за пультом, але й двома артистами на сцені, що змагалися в силі звуку і напруження". http://wanderer.blog.lemonde.fr/tag/bayerische-staatsoper/
"Вихід Тараса Штонди в ролі Великого інквізитора і наступний дует стали ще однією вершиною вечора. Те, як Штонда своєю присутністю на сцені і темрявою свого басу поставив на коліна спочатку Короля, а потім, в кінці четвертого акту, бунтуючий народ, також є великим театром".
http://www.omm.de/veranstaltungen/festspiele2013/M-2013-don-carlo.html