8.02.2013, 14:06
Віолетта Валері - Вікторія Лук'янець
Віолетта Валері - Вікторія Лук'янець

У мистецькому проекті «Українські оперні зірки в світі» - ще одне звучне ім'я, ще одна співачка зі світовою славою! Це – Вікторія Лук'янець, народна артистка України, яка вже 17 років живе у Відні.  Вікторія Лук'янець виступає по всьому світові в кращих оперних залах, як то Віденська Опера, «Ла Скала» в Мілані, «Метрополітен-опера» в Нью Йорку, «Ковент-Гарден» у Лондоні тощо. Її партнерами були найвідоміші тенори світу Пласідо Домінго, Хосе Каррерас, Лучіано Паваротті.
В репертуарі співачки більше 50-ти провідних партій на семи мовах, а її гастрольний графік розписаний на кілька років вперед. Тим не менше, вона знайшла час приїхати до Києва й замінити провідну солістку Aalto Theater із німецького Ессена Ольгу Микитенко, яка захворіла.
Легендарний кінорежисер Франко Дзеффіреллі, який екранізував «Травіату», після дебюту Лук'янець в Нью-Йоркській "Метрополітен Опера" назвав її однією з трьох кращих виконавиць партії Віолетти поряд з Марією Каллас і Терезою Стратас.
Сама ж співачка каже так:

«Партия Виолетты из «Травиаты» стала судьбоносной. Именно с ней я дебютировала в Метрополитен-опера, Ла Скала, Кельнской опере, Ковент — Гарден, Венской опере. Для меня Виолета не роль, а словно живой человек».

9 лютого Вікторія Лук'янець співатиме у «Травіаті» Дж. Верді на сцені Національної Опери України.
 

При повному або частковому використанні матеріалів посилання на сайт opera.com.ua обов’язкове.