20.12.2012, 10:58
Віртуальна екскурсія Національною Оперою України
Віртуальна екскурсія Національною Оперою України

"Дзеркала, позолота, бронза, візерункова ліпнина стін і стелі, мармур сходів і мозаїка підлоги — і все це в стриманих,пастельних тонах. Величезний 4-ярусний зал на 1650 місць, темно-вишневий оксамит віденських крісел у партері і в ложах, сотні витончених світильників і цариця-люстра в центрі мереживної стелі"...
Таким постав театр 16 вересня 1901 року. Перед публікою, яка після нищівної пожежі чекала на його відбудову цілих шість років, з'явився величний красень. Зовсім скоро він набув славу одного з найбільших та найкрасивіших музичніх центрів Європи.
Чи змінилося щось з того часу? Як пережив театр революційні пристрасті, загрозу знищення, як вогнища "чужої масам трудящих буржуазно-аристократичної спадщини", авіаційні нальоти Великої Вітчизняної

, повоєнну розруху... Що нового в обліку столичної Опери після реконструкції 1980-го? Який він зараз - храм, де танцюють і співають Музи?
Завітайте на віртуальну екскурсію до театру, щоб побачити усе на власні очі. Оновлений віртуальний тур дозволяє оглянути практично весь театр - від фойє першого поверху до третього ярусу глядацької зали, й навіть зазирнути за лаштунки! За допомогою спеціального меню можна швидко потрапити до обраної зони, включити або виключити музику тощо.
Цікавої Вам екскурсії! Однак, незалежно від того, наскільки вдалим виявилося Ваше віртуальне знайомство з Національною Оперою України, ми з радістю чекаємо на Ваш особистий візит!

 

Використано матеріали газети "День"
При повному або частковому використанні матеріалів посилання на сайт
opera.com.ua обов’язкове.