22.03.2023, 21:35
"Ярослав Мудрий" повертається на сцену Національної опери України
ям
Ярослав Мудрий відігравав помітну роль в історії не тільки своєї держави, але й усієї середньовічної Європи. Він впливав на політику Польщі і Угорщини, Норвегії і Франції, з ним рахувалися у найпотужнішій тогочасній країні — Візантії, його прихильності добивалися у папському Римі…
Засновуючись на драматичній поемі письменника Івана Кочерги «Ярослав Мудрий», композитор Георгій Майборода створив лібрето однойменної опери. 1975 року на нашій сцені здійснили її першу постановку.
Актуальну як ніколи виставу про боротьбу за єдність молодої держави, почуття патріотизму і любові до рідної землі ми покажемо вже цієї суботи, 25 березня.
 
“Вирішив звернутись до постановки цього монументального, орієнтованого на ідею національної єдності твору, оскільки він оспівує наше героїчне минуле, а його проблематика дуже актуальна і сьогодні. Це одна з найскладніших та наймасштабніших опер в українському репертуарі. Її можна порівняти, хіба що з “Тарасом Бульбою”. Задіяно майже всю трупу театру” – розповідає режисер-постановник, художній керівник опери Анатолій Солов'яненко.
 
Історія створення спектаклю, актуальний склад артистів та квитки — на нашому сайті
 
На фото О. Путрова - Сергій Магера у партії Ярослава Мудрого.