15.01.2013, 12:58
Їхні голоси народжені Україною

У 2006 році за підтримки Київської міської державної адміністрації  був започаткований мистецький проект “На Україну повернусь”. Ініціював його режисер Анатолій Солов'яненко.

"Ця ідея була викликана тим, що в останні роки існування Союзу РСР – перші роки незалежності з України у пошуках кращої долі — заробітків та творчої реалізації — поїхали сотні музикантів, співаків, артистів балету.  - розповідає Солов'яненко, - Лише одинички з них здобули світове визнання, і нині працють на найпрестижніших оперних сценах. На жаль, в останні роки вони майже не бувають в Україні, а їх рідний глядач позбавлений можливості зустрічі з їх прекрасним мистецтвом".

З 2006 року уславлені артисти щорічно виступали на сцені Національної опери у Гала-концерті. Минулого року проект “На Україну повернусь”, за особистої підтримки Голови КМДА Олександра Попова, вдалося провести на Софіївській площі.

"Це зробило його доступним та відкритим для широкого загалу. Упевнений, що 2013 рік буде позначений новим етапом “повернення” визнаних українських майстрів оперного мистецтва до українського глядача". - каже головний режисер Національної Опери України Анатолій Солов'яненко.

6 лютого Національна опера України, за підтримки Міністерства культури України, розпочне мистецький проект «Українські оперні зірки в світі».
Їхні голоси народжені Україною. Майже всі вони – колишні солісти київської Опери, а нині – відомі та успішні зірки світової оперної сцени.
Справжні улюбленці публіки - соліст Віденської опери, тенор Маріан Талаба, соліст Большого театру Росії, тенор Олег Кулько, провідна солістка Aalto Theater із німецького Ессена Ольга Микитенко, соліст театрів Марибора (Словенія) и Сант-Галле (Швейцарія) бас Валентин Пивоваров, – співатимуть головні партії в найпопулярніших постановках світового оперного репертуару.

6 лютого – «Кармен» Ж. Бізе. У партії Хозе – Маріан Талаба
7 лютого – «Турандот» Дж. Пуччіні. У партії Калафа – Олег Кулько
8 лютого – «Євгеній Онєгін» П. Чайковський. У партії Греміна – Валентин Пивоваров
9 лютого - «Травіата» Дж. Верді. У партії Віолетти – Ольга Микитенко
10 лютого -  “Дон Карлос” Дж. Верді. У партії Великого Інквізитора - Валентин Пивоваров 

Початок вистав - о 19.00.