21.01.2022, 19:49
З українським прапором. Як виглядає карта провідних балетних труп світу, опублікована в освітньому виданні Нового національного театру Токіо
З українським прапором. Як виглядає карта провідних балетних труп світу, опублікована у освітньому виданні Нового національного театру Токіо

Саме так, з українським прапором, виглядає карта провідних балетних труп світу, опублікована у освітньому сувенірному виданні NNTT – Нового національного театру Токіо, першого і головного центру сценічного мистецтва Японії, де відбуваються оперні, балетні, драматичні вистави і симфонічні концерти.  
У цьому ж виданні – іще одна надзвичайно приємна для нас публікація: інтерв’ю запрошеного маестро NNTT, диригента Національної опери України Олексія Баклана (дивіться у сторіс у соцмережах театру).

«Як диригент я співпрацюю з NNTT  з 2008-го року., - розповів нашій редакції Олексій Федорович, - Під час своїх візитів я щоразу відчуваю себе як представник своєрідного творчого бренду, яким для надзвичайно вимогливих японців є Національна опера України.  Або «Київ Шевченко балет», як вони кажуть. 
Цікаво, що наш бренд у японських поціновувачів класичного мистецтва персоніфікований і з гарною історичною пам’яттю. Імена зірок радянського балету - Ковтуна, Потапової, Таякіної – перелік можна продовжувати і продовжувати, поєднуються для них у єдине ціле з іменами, наприклад, Філіп’євої і Дядюри. 
Останніми роками завдяки 9-й Симфонії Бетховена, численним гала-концертам у нашому виконанні, японські глядачі із захватом сприймають і наші симфонічні програми.
Це, звичайно, додає радості і гордості за рідну київську сцену і наших надзвичайно талановитих артистів».