16.01.2024, 17:01
Завершився японський гастрольний тур Національної опери України
Завершився японський гастрольний тур Національної опери України

Завершився японський гастрольний тур Національної опери України.

З 23 грудня по 14 січня тривали наші традиційні зимові гастролі Країною сонця, що сходить, з виставами «Дон Кіхот», «Жізель», «Снігова королева», симфонічними концертами та Симфонією № 9 Л. ван Бетховена.

Захоплення і шалена підтримка. Саме так характеризують японський прийом учасники гастролей. Наших артистів приймали  такі вщент заповнені престижні концертні зали, як Tokyo Іnternational Forum, Tokyo Bunka Kaikan, Tokyo Opera City, Yokohama Minatomirai Hall, Osaka Festival Hall, Rohm Theater Kyoto, Okayama Symphony Hall та інші.

Цьогоріч японські глядачі побачили одразу дві балетні прем’єри: «Снігову королеву», у редакції Віктора Іщука та «Жізель» у новій трактовці Віктора Яременка. Усіма балетними виставами диригував Сергій Голубничий.

Різдвяні симфонічні концерти та Симфонія № 9 Бетховена за участю солістів опери нашого театру відбулися під орудою Миколи Дядюри у традиційній співпраці з великим японським зведеним хором, який вже кілька років поспіль долучається до наших концертів.

Під час гастролей відбулися надзвичайно цікаві зустрічі з японськими високопосадовцями та представниками бізнесових кіл, зокрема перемовини генерального директора-художнього керівника Національної опери України Петра Чуприни з головою CHINTAI Corporation (до складу якої, власне, входить  багаторічний партнер театру і організатор наших японських турне – агенція KORANSHA) паном Шикеру Сато, Уповноваженим у справах культури Японії паном Шунічі Токура, який, до речі, є відомим японським композитором, і, звичайно, з великим другом не лише нашого театру, але й усіх киян – мером міста Кіото паном Даісака Кадокава.

Домовилися про подальше сприяння розвиткові спільної гастрольної діяльності Національної опери України та агенції KORANSHA, отримання театром грантів на закупку музичних інструментів та інженерно-технологічного обладнання.

Нагадаємо, з 15 січня по 11 лютого триватиме «Nadiya Ukraine» – великий гастрольний тур балету Національної опери України містами Канади.

 

Дивіться також:

Канада, Італія, Японія. Зимові гастролі Національної опери України

Японія підтримує Україну