4.03.2016, 12:33
Про найцікавіші оперні події березня та квітня – головний режисер Національної опери України Анатолій Солов’яненко
Про найцікавіші оперні події березня та квітня – головний режисер Національної опери України  Анатолій Солов’яненко
"Національна опера України продовжує презентувати мистецтво наших співвітчизників, які працюють на кращих оперних сценах світу і приїздять до Києва у рамках мистецького проекту "Українські оперні зірки у світі". Найближчі місяці не стануть виключенням. Крім того, на наших глядачів чекають цікаві концертні програми та головна оперна подія сезону – прем’єра "Набукко" Джузеппе Верді, котра створюється у співпраці з Посольством Італійської Республіки в Україні та Італійським інститутом культури в Києві.– розповідає Анатолій Солов’яненко – 6 та 8 березня театр радо вітатиме чарівних представниць прекрасної половини людства на Гала-концертах, присвячених Міжнародному жіночому дню. У першій частині концерту – граціозна музика Вольфганга-Амадея Моцарта та Джоаккіно Россіні, у другій – найпопулярніші фрагменти класичних оперет.
16 березня – опера "Ріголетто" Джузеппе Верді за участю гості – Ольги Микитенко (Джільда). Її партнерами будуть Геннадій Ващенко (Ріголетто) та Ігор Борко (Герцог Мантуанський).
18 березня оперою "Борис Годунов" Модеста Мусоргського відзначить свій 75-річний ювілей видатний український диригент Володимир Кожухар. Головну партію виконає Тарас Штонда, який якраз повернеться до Києва з Будапешту, де він брав участь у постановці опери "Фауст". Цей показ «Бориса Годунова» стане дебютом яскравого молодого соліста нашого театру Олександра Мілєва, який виконає партію Пимена. У провідних партіях також виступлять Адрій Романенко (Самозванець), Сергій Пащук (Шуйський), Олександр Дяченко (Юродивий), Алла Позняк (Марина Мнішек), Анжеліна Швачка (Шинкарка), Іван Пономаренко (Щелкалов), Богдан Тарас (Варлаам).
20 березня – "Травіата" Дж. Верді за участю Ольги Микитенко (Віолетта Валері) та ще одного іменитого і довгоочікуваного гостя, запрошеного соліста кращих оперних сцен світу, серед яких міланська "Ла Скала" та нью-йоркська "Метрополітан-опера", Віталія Білого (Жорж Жермон).
31 березня театр представить головну оперну подію сезону - прем’єру опери Джузеппе Верді "Набукко", за участю нашої видатної співвітчизниці Людмили Монастирської (Абігайль). У прем’єрній виставі візьмуть участь італійські виконавці, запрошення яких стало можливим завдяки нашій співпраці з Італійським інститутом культури у Києві. Їхні імена ми повідомимо найближчими днями.
9 квітня головну партію в опері Жоржа Бізе "Кармен" виконає наша наступна гостя – солістка Віденської опери Зоряна Кушплер.
15 квітня у титульній партії в опері "Аїда" наші шанувальники матимуть змогу зустрітися з прекрасним мистецтвом Людмили Монастирської.
Вже наступного дня, 16 квітня – концерт Ольги Микитенко з новою та цікавою програмою, що буде оприлюднена найближчим часом, у супроводі симфонічного оркестру театру під орудою Алли Кульбаби. Участь у програмі візьмуть Тарас Штонда, Сусанна Чахоян та Валентин Дитюк.
20 квітня вистава Джузеппе Верді "Бал-маскарад" буде присвячена ювілею творчої діяльності провідної солістки театру, народної артистки України Тетяни Анісімової, яка виконає партію Амелії.
30 квітня у третій прем’єрній виставі "Набукко" партію Абігайль співатиме Людмила Монастирська.
Ось такими – насиченими цікавими оперними подіями будуть перші два цьогорічні весняні місяці. Ласкаво просимо до Опери!"
 
На фото – фрагмент макету декорації до опери "Набукко".